Engineering

Engineering is een vak apart. Ieder technisch probleem vergt zijn eigen specifieke benadering met de daarbij behorende oplossing. Hiervoor is grote expertise vereist, expertise waarover Coolen Engineering BV reeds jaren beschikt.

Doelgroep: De afdeling Engineering ontwikkelt voor verschillende branches, zoals de voedingsindustrie, de automobielindustrie en de productie-industrie in het algemeen. Ook collega machinebouwers en -engineers maken veelvuldig gebruik van onze producten en diensten. Bovendien ontwikkelt zij alle denkbare maatwerkproducten en -oplossingen voor de particuliere sector.

PROJECTONTWIKKELING

Ontwikkeling van productiemachines.
We leven in een tijd waarin veel en snel veranderingen plaatsvinden. Door allerlei nieuwe idee├źn en ontwikkelingen in productieprocessen zijn productiemachines al gauw niet meer zo tijdloos als in eerste instantie gedacht tijdens de aanschaf ervan. Door met de klant vooraf goed mee te denken, weten wij niet alleen in te spelen op de vraag van dat moment, maar zijn wij tevens in staat machines te ontwikkelen die klaar zijn voor de toekomst.

Persoonlijk contact met de klant is hierbij een absolute must. Vooraf worden de wensen kenbaar gemaakt waaraan een productiemachine dient te voldoen. Vervolgens gaan wij intern alsook met de klant hierover brainstormen. De bevindingen hieruit worden nauwkeurig tot in de details uitgewerkt en in 3D ontworpen. Er volgt dan een 3D simulatie op de PC. Wij mogen met trots vermelden dat wij middels dit high tech software pakket voorlopers zijn in het aanbieden van totaaloplossingen.

Maatwerk en productie-optimalisatie.
De aangeleverde tekeningen en ontwerpen van de klanten worden bekeken op de uitvoerbaarheid en waar nodig aangepast. Het onderdeel van betreffende machine dat nieuw vervaardigd of aangepast dient te worden, zal op deze wijze eenvoudiger en goedkoper worden geproduceerd, zonder verlies van kwaliteit.

3D CAD.
Indien wij een product of onderdeel zelf ontwikkelen ter verbetering van machine of productieproces, maken wij hiervan een 3D tekening. Dit doen wij met ons geavanceerd 3D CAD systeem.
In veel gevallen levert de klant ook 3D bestanden aan van bestaande tekeningen. Het gaat dan vaak over tekeningen met betrekking tot machines of onderdelen, die geoptimaliseerd dienen te worden voor het productieproces. Ons CAD systeem is voorzien van de allerlaatste software die elk willekeurig bestand kan inlezen en aanpassen.
Dus heeft u een revisie op een tekening: Geen probleem, wij voeren de productwijzigingen in een handomdraai door naar het uiteindelijke CNC programma.

AUTOMATISERING

Machines.
Naast projectontwikkeling houdt de afdeling Engineering zich bezig met de automatisering van machines. Het kan voorkomen dat een machine binnen het gehele productieproces dusdanig verouderd is of aanpassing vergt om effici├źnter te functioneren, dat deze opnieuw geautomatiseerd dient te worden. Coolen Engineering BV biedt ook hiervoor een kant en klare oplossing door de automatisering van de betreffende machine aan te passen, uit te breiden of te ontwikkelen. Kortom: Maatwerk is ons werk!

Productielijn.
Hetzelfde als dat geldt voor een enkele machine, zijn wij in staat een complete productielijn te vereenvoudigen en doeltreffend te maken. Ook hiervoor leveren wij geautomatiseerd maatwerk met de grootste efficiency.

MACHINEBOUW

Machine-onderdelen.
Om een volledige productielijn of onderdelen hiervan, zoals machines en randapparatuur, te vereenvoudigen met als doel de productie te verbeteren of te verhogen, zullen er in veel gevallen machine-onderdelen aangepast of ontwikkeld moeten worden. Wij bij Coolen Engineering BV doen dit volledig in huis.

Montage/assemblage.
Wij verzorgen tevens de montage van machines of onderdelen hiervan. Naast het monteren van machines assembleren wij machine-onderdelen. Dit kan, indien gewenst, ook op locatie plaatsvinden.

Inkoop onderdelen.
Behalve dat wij materialen voor de productie van machine-onderdelen zelf inkopen, doen wij hetzelfde met bepaalde onderdelen. Wij hebben hierover goede afspraken met onze leveranciers die wij met zorg hebben uitgekozen en die weten welke hoge kwaliteit en service wij van hen verwachten.

Aanleg sensoren en actuatoren.
Machines maken veelal gebruik van sensoren en actuatoren. De meeste sensoren zijn elektrisch of mechanisch uitgevoerd; de machine neemt waar of verzamelt informatie via deze sensoren en stuurt hiermee processen aan. Een actuator brengt vervolgens iets in beweging. Vanwege onze technische kennis en de vraag ernaar op dit gebied zijn wij ook gespecialiseerd in de aanleg van sensoren en actuatoren, zodat wij een compleet product/complete dienst van begin tot einde onder eigen beheer kunnen afleveren.

Programmeren/testen machines.
Om machines optimaal te kunnen laten functioneren, is het van belang dat er een goede programmatuur achter verscholen zit. Wij programmeren niet alleen machines, maar onderwerpen deze tevens aan gedegen tests.