Manufacturing

Coolen Engineering BV denkt in oplossingen door eerst te ontwikkelen en daarna te produceren. Nadat afdeling Engineering alle voorbereidende werkzaamheden heeft verricht, vindt de uiteindelijke productie plaats bij de afdeling Manufacturing. Hier worden tekeningen en betreffende bestanden omgezet in tastbare producten.

Doelgroep: De afdeling Manufacturing vervaardigt machines en machine-onderdelen voor verschillende branches, zoals de voedingsindustrie, de automobielindustrie en de productie-industrie in het algemeen. Ook collega-machinebouwers en -engineers maken veelvuldig gebruik van onze expertise. Bovendien produceren alle denkbare maatwerkproducten voor de particuliere sector.
Behalve voor derden produceren wij sindskort tevens machine-onderdelen voor onszelf.

VERVAARDIGING MACHINES EN MACHINE-ONDERDELEN

Van 3D tekening naar productie.
Het hele traject van Engineering tot Manufacturing draait om precisie. Wij zijn dan ook gespecialiseerd in fijnmechanica. Of het nu gaat om de productie van een complete machine of om slechts één of meerdere fijnmechanische onderdelen hiervan, ieder detail moet worden berekend.

CAD.
Middels ons CAD systeem met de allerlaatste software worden deze details snel en met alle gemak in de vorm van 3D tekeningen in kaart gebracht. Vaak ook leveren klanten ons technische tekeningen of 3D bestanden aan met de vraag deze aan te passen. Ons CAD systeem is dusdanig geavanceerd dat elk willekeurig bestand ingelezen en aangepast kan worden. Vervolgens worden de CAD bestanden omgezet naar het CNC programma van waaruit de uiteindelijke productie plaatsvindt.

CNC frezen met de Hermle C42U

Metaalbewerking is ons vak. CNC verspanen vormt hierbij een belangrijk onderdeel. Investeren in automatisering kon dan ook niet uitblijven. Sinds mei 2015 zijn wij derhalve in het trotse bezit van een nieuwe hoogwaardige freesmachine. Sindsdien produceren wij onderdelen voor zowel derden als voor onszelf. Deze 5-assige Hermle C42U staat bekend om zijn ‘Deutsche Gründlichkeit’ in het verspanen en boren van aluminium ten behoeve van fijnmechanische onderdelen, gereedschappen, machines en deelbewerkingen.

Met behulp van het CAD systeem en vervolgens het CNC programma wordt de machine aangestuurd. De machine is voorzien van maar liefst 192 aangedreven gereedschappen. Door vooraf alle details in het systeem in te voeren, is het zelfs mogelijk de freesmachine onbemand te laten functioneren. Tussentijds worden de gereedschappen automatisch gecontroleerd op onvolkomenheden en indien nodig ook weer volledig automatisch vervangen.